Минимален износ за порачување
Минимален износ за порачување

Правни лица:  5000 МКД

Физички лица:   250 МКД

Бесплатна испорака
Бесплатна испорака

Правни лица:  над 5000 МКД

Физички лица: над 1500 МКД

Напомена за правни лица: За да ги видите големопродажните цени, потребно е да се пријавите на сајтот како правно лице

ПРОИЗВОДСТВО НА ВАЉАЦИ

Sačuvano u omiljne
175 МКД
250 МКД

Notice: Undefined variable: PRODUCT_ITEM_SLIDER_INIT in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 346

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 346

Notice: Undefined variable: PRODUCT_ITEM_SLIDER_INIT in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 346

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 346
Sačuvano u omiljne
266 МКД
380 МКД

Notice: Undefined variable: PRODUCT_ITEM_SLIDER_INIT in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 346

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 346

Notice: Undefined variable: PRODUCT_ITEM_SLIDER_INIT in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 346

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 346
Sačuvano u omiljne
280 МКД

Notice: Undefined variable: PRODUCT_ITEM_SLIDER_INIT in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 346

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 346

Notice: Undefined variable: PRODUCT_ITEM_SLIDER_INIT in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 346

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 346

ПРОИЗВОДСТВО НА ВАЉАЦИ

ТЕРМОФУЗИЈА

Најсовремен процес на изработка на ваљаци

Термофузија – метода на спирално нанесување на текстилни материјали на пластична туба со помош на топлина, без примена на адхезивни средства, со што се обезбедува поголема моќ по m², долготрајна употреба и отпорност на сите познати растворувачи.

Кај шиени ваљаци, полиуретан кој се наоѓа во внатрешноста на шиени ваљаци е исто така споен со пластична туба со систем на термофузија со што гарантираме значително подолг век на траење од класичен начин на спојување со лепак.

 

ШТО ГО ПРАВИ ВАЉАКОТ ДОБАР?

Погледајте тука како е направен нашиот најпродаван ваљак.

 

 

 

ПО ШТО СЕ РАЗЛИКУВААТ ВАЉАЦИТЕ?

НАЧИН НА ИЗРАБОТКА – термофузиони и шиени

ВИД НА МАТРИЈАЛ – полиестер, полиакрил, полиамид, микрофибер, волна

ДОЛЖИНА НА КОНЕЦ – од 6 mm до 23 mm, подолг конец остава поупадлива текстура

ГУСТИНА НА ТКАЕНИНА – се дефинира со тежина по m² и оди од 440 g/m² до 1.200 g/m²

 

БЕОРОЛ Е ВОДЕЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА МОЛЕРСКИ ВАЉАЦИ НА ПАЗАРОТ НА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

За време на своето работење развивме само два типа на производство:

Термофузиони ваљаци

Усовршен процес на термофузија е Беорол-ов придонес на пазарот на алати. Тој ја спојува пластичната цевка и ткаенина во една целина, користејќи топлина и механички притисок. На тој начин  се добива главен дел на ваљакот, ткн.тело на ваљакот. Во тело на ваљакот се ставаат чепови, кои се поврзани за осовинската цевка во која се наоѓа осигурувач. Низ осовинската цевка и осигурувач се провлекува жица на рачка за ваљак и на тој начин се добива комплетен ваљак спремен за бојадисување. Термофузионите ваљаци се наменети за бојадисување на обработени рамни површини, разни матријали со разни бои и лакови, зависно од типот и карактеристики на ткаенината. Во зависност од големината на површината која се третира, потребно е да се избере ваљак со соодветни димензии. Во нашиот асортиман се наоѓаат термофузиони ваљаци со должина 9, 18, 23, 25, 27 и 50 cm.

Шиени ваљаци

Се произведуваат со комбиниран процес на термофузија и шиење. Пластична цевка и полиуретанска пена со термофузија се спојуваат во една целина, така да се добива носечка конструкција со зголемена површинска еластичност. На така добиената туба се навлекува сошиена и преобрната ткаенина. Со навлекување се добива силна површинска врска помеѓу полиуретанската пена и сошиената ткаенина. Покрај меѓусебните еластични сили доаѓа до исправување на шевот, така да тој подоцна не се препознава на шиениот ваљак. На тој начин се добива главниот дел на ваљакот, ткн. тело на ваљакот. Во тело на ваљакот се додаваат чепови кои се поврзани на осовинската цевка во која се наоѓа осигурувачот. Низ осовинската цевка и осигурувачот се провлекува жица од рачката на ваљакот и на тој начин се добива комплетен ваљак спремен за бојадисување.

Полиуретанска пена внатре во ваљакот не впива боја, па не може да дојде до заостанување на боја после перење на ваљакот. Шиени ваљаци се наменети за бојадисување на нерамни градежни површини, воглавно полудисперзивни, дисперзивни и фасадни бои. Во зависност од големината на површината која се третира, потребно е да се избере ваљак со соодветни димензии. Во нашиот асортиман се наоѓаат шиени ваљаци со должина 18, 23, 25 и 27 cm. 

 


КАПАЦИТЕТ НА ПРОИЗВОДСТВО

 

1000

ШИЕНИ ВАЉАЦИ

4000

ТЕРМОФУЗИОНИ ВАЉАЦИ

6000

РАДИЈАТОР ВАЉАЦИ

5000

БРОЈ НА ПАЛЕТНИ МЕСТА