Минимален износ за порачување
Минимален износ за порачување

Правни лица:  5000 МКД

Физички лица:   250 МКД

Бесплатна испорака
Бесплатна испорака

Правни лица:  над 7260 МКД

Физички лица: над 1500 МКД

Испорака

Рок на испорака

После потврдата, порачката влегува во статус на обработка. После обработка на порачката, ќе Ви биде испратена профактура односно ќе бидете известени за статусот на истата по пат на е-маил. Период на обработка на порачката е најмногу 3 работни дена. За сите нарачки испратени во петок и за викенд, продавачот ќе Ве контактира на почетокот на наредната недела. Од тој момент рокот на испорака е најмногу до 2 работни дена.

 

Превземање на нарачката

Куририте од ТПЛ Тотал Пост Логистик (екстерна фирма која врши достава на роба за Беорол), пратките ги доставуваат на адреса за испорака во период од 08:00-16:00h. Ве молиме во тој период да обезбедите на адресата да има лице кое може да ја превземе пратката. При превземање на пратката потребно е визуелно да го прегледате пакетот и да утврдите дали постојат некои видливи оштетувања. Доколку приметите дека транспортната кутија е значајно оштетена и се посомневате дека производот може да е оштетен, одбијте прием на пратката и веднаш известете не со повик на број 02 615 98 90 или по пат на е-маил beorolshop@beorol.mk. Доколку на пратката не постојат видливи оштетувања, превземете ја пратката и потпишете му ја на курирот адресницата. Курирот секоја пратка пробува да ја достави два пати. Вообичаена пракса е, доколку Вашиот курир не ве пронајде на адресата, да Ве контактира на телефонскиот број кој го имате оставено при креирање на порачката и да договорите нов термин за испорака. Доколку и тогаш не ве пронајде на адресата, пратката ќе ни се вратим. По приемот на пратката, ќе Ве контактираме како би ја утврдиле причината на недоставување и ќе се договориме за повторно испраќање.

 

Цена на испорака за физички лица

Минимален износ за порачување изнесува 250 МКД, а цена на испорака изнесува 130 МКД. За износи на нарачка над 1.500 МКД, испорака на домашна адреса е бесплатна.

 

Цена на испорака за правни лица

За правни лица, цена за испорака изнесува 295 МКД, за нарачки од 5.000,00 - 7.260,00 МКД. За нарачки преку 7.260,00 МКД (со ДДВ) испорака е бесплатна.

 

*НАПОМЕНА:

Со потврдување на нарачката, со кликнување на копчето ПОТВРДИ, согласни сте со условите за испорака.