Минимален износ за порачување
Минимален износ за порачување

Правни лица:  5000 МКД

Физички лица:   250 МКД

Бесплатна испорака
Бесплатна испорака

Правни лица:  над 7260 МКД

Физички лица: над 1500 МКД

Proizvodnja traka


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/beorol.mk/nb-public/themes/nbshop5_v5_8/_blocks/items/products_slider_with_background.php on line 57

ПРОИЗВОДСТВО НА ТРАКИ

Како водечки производител на молерски алати и придружни материјали во регионот, Беорол има голем избор на различни видови траки. Имаме десетина машини кои се користат во процесот на намотување, сечење, обележување и пакување на траките.

Ние произведуваме самолепливи траки веќе 15 години. Имаме десетина машини кои се користат во процесот на намотување, сечење, обележување и пакување на траките. Палетата на производи вклучува приближно сто артикли и се состои од креп траки, пакување, двострани лепливи ленти, изолациски, канцелариски, како и неколку видови ленти за специјални намени. Опременоста со современи машини за производство на самолепливи ленти ни овозможува да ги задоволиме различните потреби на клиентите во однос на должините и ширините на крајните производи, како и производите за брендирање во согласност со барањата на клиентите. Имаме и неколку видови машини за пакување на траки, така што можеме да ги спакуваме производите групно или индивидуално.

Посебно потенцираме дека сме единствени во регионот што имаме машина за таканаречен систем за пакување хармоника, што се користи за креп траки, и кој е стандарден начин на пакување во големите фабрики ширум светот. Главната активност е производство на креп траки со кои сме лидери во регионот и единствена фабрика сме во регионот што има во својот асортиман три вида креп траки (креп трака за општа употреба заснована на лепак за врело топење, креп трака за општа употреба заснована на лепак за растворувач и креп лента во боја за автомобили). Производните капацитети на машините се околу 10 милиони квадратни метри репро материјал годишно, а производството се одвива во две смени. Набавуваме репро материјали за производство на ленти од реномирани светски производители од Италија, Грција, Кина и Полска.

 

Започна производство на траки. Кога се случи тоа и зошто?

Сфаќајќи ја потребата да ја подобриме и прошириме нашата понуда за траки, во мај 2017 година, решивме да инвестираме во фабриката и да започнеме сопствено, четврто по ред, производство на Беорол.

 

Откако беше донесена одлуката, набавка на машини, обука на вработени, формирање на производствен процес, првата трака Беорол беше произведена на 29 јули 2017 година и гордо ја чуваме.

 

Кои се нашите цели?

Главната цел на започнување на производството на траки е да обезбедиме подобра понуда за нашите клиенти.

 

Под подобра понуда, мислиме нашите клиенти да го добијат токму она што им вистински им треба квалитет и квантитет. Целта е покрај развојот на нашето производство и асортиман, да се развиваат и нашите клиенти, да учествуваат заедно во квалитетно претставување на нашите траки. Исто така, со започнување на сопствено производство на ленти, станавме многу конкурентни на странскиот пазар, каде што во моментов продаваме повеќе од 70% од ваљаците, четките и пластичните алатки што ги произведуваме и работиме на тоа нашите нови производи, траки, да се најдат во што поголем број на земји. Важен податок е декамоментално извезуваме на 4 континента, т.е во 43држави во светот и дека тој број секоја година се зголемува, бидејќи квалиетот на нашите производи е темел на нашиот успех.

 

Кои се нашите целни пазари? Зошто воведуваме толку многу видови траки? Што вели странскиот пазар?

Сè започнува од земјите во кои сме директно застапени, т.е. имаме свое претставништво. Тоа се Србија, БиХ, Унгарија, ОАЕ (Дубаи), Македонија, Црна Гора, Романија и, пред неколку месеци, Русија. Секој од овие пазари, колку и да изгледаат слични, има свои специфични барања во однос на квалитетот на производот и цената. Затоа внимателно развиваме производи за да ги задоволиме потребите на крајните корисници на неколку различни пазари. Од анализите што ги спроведувавме повеќе од една година, дојдовме до заклучок дека треба да понудиме многу поголем асортиман на креп траки, како и траки за специјални намени. Она што е особено важно е дека со новата понуда на траки од Беорол, обезбедивме асортиман наменет за одредена намена и специфични начини на примена. Така, наместо претходната понуда заснована на 3 нивоа на креп трака, сега имаме дури 7, а секоја е специфична по својата намена, т.е. обезбедува најдобри перформанси кога се користат за прецизно наведени цели. Имаме две нови траки наменети за фасади, траки за заштита на врати и прозорци, траки за прецизно сликање и декоративни работи, а особено би сакал да ја споменам нашата трака за работи за фарбање на автомобили, чија изведба е далеку над постојната на пазарот. За траките за специјална намена, значително го проширивме опсегот, воведувајќи 3 нови траки за обележување, но исто така и нови димензии за постојните траки, леплива трака долга 50 м, како и двострана леплива трака ширина 18 мм, специјално дизајнирана за работа со електрична инсталација. Важно е да се напомене дека ова е само почеток на проширување на палетата и дека заедно со нашите партнери ќе продолжиме да развиваме нови производи и да ги следиме потребите на пазарот.

 

Кои се нашите добавувачи?

Она што го карактеризира производството на Беорол и она што домашните и странските потрошувачи прво го препознаваат е стабилноста во обезбеденото ниво на квалитет. За да се постигне стабилен квалитет во новото производство на траки, беше потребно да се најде и да се започне соработка со добавувачи кои ја споделуваат нашата идеја. Изборот беше многу едноставен, бидејќи две италијански компании специјализирани за производство и обложување на креп хартија и најголемата кинеска компанија со производство засновано на вештачки материјали, веднаш се истакнаа во однос на квалитетот. Соработката со овие три компании доведе до одлука дека треба да го прошириме асортиманот и да им понудиме на клиентите нешто што досега не беше лесно да се најде на пазарот. Со оглед на ширината на опсегот на нашите добавувачи, можеме да очекуваме повеќе нови производи, за кои сме сигурни дека ќе бидат добро примени од клиентите и крајните корисници.

 


ФАСАДНИ ТРАКИ

Ние ги произведуваме на стандардно и професионално ниво на квалитет. Ние нудиме две нови ТРАКИ наменети за работа во надворешни услови. Посебна цел на новите траки е да ги користат при изработка на фасади, бидејќи поради нивните карактеристики и издржливост, оваа трака може да помине повеќе време под влијание на сончевата светлина, како и осцилации на температурата и влажноста.

Зошто овие траки се наменети за фасади и работи на отворено?

Беорол препорачува употреба на овие траки при правење фасади, со цел да се избегнат проблеми со лупење поради висока температура и директно изложување на сончева светлина. Нашите фасадни стандардни и фасадни професионални траки имаат изведби скроени за надворешна употреба. Главната разлика е во видот на лепилото, т.е. природна гума (растворувач) која е прецизно прилагодена на употребата во оваа трака, и од таа причина, нема осцилација во јачината на адхезија (лепење) и на првиот ден и по 48/72 часот на третираната површина. Многу важна карактеристика што ја имаат овие траки е лесно отстранување без траги од лепак. Особено е важно да се напомене дека е задолжително да се следат упатствата и другите ознаки на овие траки, а во согласност со тоа, траката е дозволено да се лепи на површината најмногу 2 дена (трака за фасада стандард) или 3 дена (трака за фасада професионал).

 

СПЕЦИЈАЛНИ ТРАКИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ АВТОЛАКЕРСКИ РАБОТИ​​​​​​​

Препознавајќи ја потребата на пазарот за професионална трака за автомобили, Беорол за прв пат воведува трака со највисок можен квалитет во категоријата. Покрај отпорност на екстремно високи температури (100ᵒC), оваа трака е исто така водоотпорна, отпорна на УВ зраци, но има и една важна карактеристика што постои само кај траки од оваа категорија, а тоа е системот „лента на лента“. Обезбедува одлична адхезија при лепење на еден слој лента на друг. Системот „лента на лента“ е специјално развиен за потребите на бродоградилиштата и автолакери, кои многу често, поради големиот број на свиоци што треба да бидат заштитени, мораат да имаат трака што нема да се одлепи при фарбање и сушење во комори или користење на фен. Пазарот ја препозна нашата желба за целосна услуга на потребите на професионалците и ние сме сигурни во успехот на нашиот нов производ.

 

КРЕП ТРАКА ЗА ПРЕФЕКТНИ ЛИНИИ

Оваа ТРАКА е наменета за вистински професионалци и оние кои обрнуваат внимание на секој детал во својата работа. Со оваа трака, ќе можете да фарбате со повеќе бои на многу едноставен начин на многу мала област, без преодите помеѓу да бидат скоро непознати. Флексибилна / еластична хартија и дава на траката можност да се користи на заоблени површини за декоративна работа. Одличена е за сите декоративни техники, а особено за комбинирање на неколку техники, каде што е потребна голема прецизност при обележување на делови од површината.

 

КРЕП ТРАКА ЗА ЗАШТИТА НА ВРАТА И ПРОЗОРИ

Наменета е за надворешна и внатрешна заштита на столаријата за време на фарбањето. Главната карактеристика е што не остава трага и на ПВЦ и на алуминиум, како и на дрвена столарија и е идеална за оваа намена. Лесното разделување на траката овозможува поголема прецизност при покривање на аглите, а еластичноста на хартијата обезбедува покривање на недостапни делови од столаријата. Со многу лесно отстранување од површината, оваа лента е вистинскиот избор за заштита на вратите и прозорците.

 

ТРАКИ ЗА ОБЕЛЕЖУВАЊЕ СО И БЕЗ ЛЕПАК

Во нашата понуда, вклучивме 3 нови траки наменети за обележување со цел лесно да се забележат во просторот. Ние нудиме лепливи траки во комбинација на црно / жолто и црвено / бело ширина од 50 мм и должина од 33 м. Ние исто така нудиме трака без лепило, ширина 75мм, долга 100м во црвено / бело.