КАКО СЕ ПРАВИ НАЈПРОДАВАНАТА ЧЕТКА НА ПАЗАРОТ

Погледнете како изгледа процесот на производство на Беорол економик четка.

ШТО ЈА СОЧИНУВА ДОБРАТА ЧЕТКА?

За повеќето луѓе четката е четка, и тие не ја гледаат разликата во тоа дали ќе дадат помалку или повеќе пари за четката. Меѓутоа чиненицата е да е добро направена четка прецизен алата кој ја чини разликата во квалитетот, брзината, напорот и над се во завршниот изглед третираната површина.
cetka profesional

Беорол е водечки производител на четки на пазарот на Југоисточна Европа.

Четките се неизбежен алат за секој молер и мајстор кој работи со бои и фарби. Поради задоволување на потребите на сите мајстори, Беорол произведува четки со различни работни карактеристики. Го развивме системот на користење и комбинирање на најквалитетните репроматеријали од целиот свет.

КАПАЦИТЕТ НА ЧЕТКИТЕ

Ако земеме неколку четки со исти димензии но со различно влакно односот на површината која можеме да ја префарбаме со натопување со боја би изгледало вака: 20x20cm ТОП60, 30x30cm ТОП90, 50x50cm АКРИЛ, 70x70cm DUPON

Нанос на боја ОБЈАСНУВАЊЕ:

На местото каде што врвот на влакното се дели, односно цвета, се задржува најголема количина на боја.
Кога е врвот на четката помек, тоа значи дека влакното е повеќе расцветано, а наносот на боја е подолг и пофин

 1. Влакното кое го користиме е меќу најквалитетните на светот. Во зависност за кој нанос е наменета, користиме природно и вештачко влакно како и нивни комбинации, во различни должини и различни карактеристики на врвовите (Топ 60 озаначува дека 60% од влакната имаат иста максимална должина, а Топ 90 означува дека 90% од влакната имаат иста максимална должина на влакната)
 2. Рачката на Беорол четката е ергономична, убаво лега на раката и не ги заморува мајсторите. Се произведуваат во различни облици, димензии и материјали (дрво и ПВЦ). Се врзуваат за останатиот дел од четката со лепење и закучување.
 3. Лимот на четката има улога да обезбеди конечна форма на влакното и да обезбеди цврста врска на сите елементи во една компактна целина. Лимот е произведен од професионален поцинкуван челик, поради неговита долговечност.
 1. Спејсерот е најмалиот дел од четката со голема задача.Неговите улоги се : • армирање на влакното во својот корен, обезбедување на цврстинаarmira dlaku u svom korenu, obezbedi čvršću vezu i oslonac dlake sa ostatkom četke. • optimizuje radne karakteristike četke, u odnosu na količinu dlake.
 2. Беорол спејсерот се произведува од ПВЦ, така што не постои можност да впива боја со која мајсторот работи, што обезбедува врската лепак-влакно-спејсер-лим да биде стабилна. Доколку спејсерот би бил дрвен, со впивањето на бојата би набабрел и доплнително би се оптеретил споменатиот спој. Друга голема предност на ПВЦ спејсерот е да не испушта боја од претходното боење, така да не може да дојде до грешка и несакани промени на бојата со која се работи
 3. Лепакот обезбедува стабилна и долготрајна врска влакно-спејсер-лим. Во таа смисла, користиме полиестерски и епоксидни лепкови.

Накратко за нас

Компанијата Беорол е основана 1998.година од страна на неколку малади визионери, кои биле спремни да се борат со тогаш турбулентниот пазар, на кој не постоеле јасни правила за работење. Нивната визија да направат компанија која е лидер на пазарот на Балканот, која произведува рачен алат, им давала сила секој ден да чекорат кон својата цел.

КОНТАКТ

 • Адреса: Ул. 532, број 178 Марино, нас. Илинден
  1000 Скопје, Северна Македонија
 •   Тел:: +389 2 615 9890
 • Е-маил: beorolmakedonija@beorol.com
Ја почитуваме вашата приватност. Нашата web страница користи колачиња. Со продолжување на преглед на нашиот сајт вие се согласувате со нашето користење на колачињата. Ако не ја прифаќате нашата употреба на колачиња, вие не сте овластени да ја постеите оваа web страница. Ве молиме да го погледнете документот ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ ВО БЕОРОЛ
ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ ВО БЕОРОЛ Ok ОДБИВАМ