ТЕРМОФУЗИЈА

Најсовремен процес за изработка на ваљаци

Термофузија- метод на спирално нанесување на текстилниот материјал на пластична туба со помош на топлина, без примена на адхензивни средства, со што се обезбедува поголема покривна моќ по m², долготрајна употреба и отпорност на сите познати растворувачи
Кај сите ваљаци, полиуретанот кој се наоѓа во внатрешната на шиениот ваљак е исто така споен со пластична туба со системот термофузија со што е гарантираме подолг век на траење од класичниот начин на спојување на лепакот

ШТО ГО СОЧИНУВА ДОБРИОТ ВАЉАК?

Погледнете како е направен нашиот најдобар ваљак. Хоби серија. Термофузионен ваљак. Шиен ваљак.

 valjak hobby siveni 3

ПО ШТО СЕ РАЗЛИКУВААТ ВАЉАЦИТЕ?

НАЧИН НА ИЗРАБОТКА термофузиони и шиени
ВИД НА МАТЕРИЈАЛ полиестер, полиакрил, полиамид, микрофибер, волна
ДОЛЖИНА НА КОНЕЦОТ - од 6 mm до 23 mm, подолгиот конец остава повпечатлива текстура
ГУСТИНА НА ТКАЕЊЕ – се дефинира по m² и оди од 440 g/m² до 1.200 g/m²
НАЧИН НА ТКАЕЊЕ – ткаен и плетен

Беорол е водечки произведувач на молерски ваљаци на пазарот на Југоисточна Европа

Во текот на своето работење развивме два типа на производство:

Термофузиони ваљаци

Усовршениот процес на термофузија е Беоролов допринос на пазарот на алати. Тој ги спојува пластичната цевка и ткаенината во една целина, користејќи топлина и механички притисок. На тој начин се добива главен дел на ваљакот т.н тело на ваљакот. Во телото на ваљакот се вметнуваат чепови, кои се поврзани со осовинска цевка во која се наоѓа осигурувач. Низ осовинската цевка и осигурувачот се провлекува жица за рачката за ваљак и на тој начин се добива комплетен ваљак спремен за фарбање.Термофузионите ваљаци се наменети за фарбање на обработени и рамни површини, различни материјалисо различни бои и лакови, зависно од видот и карактеристиките на ткаенината. Во зависност од големината на површината која се третира, потребно е да се избере ваљак со соодветни димензии. Во нашиот асортиман се наоѓаат термофузиони ваљаци со должина од 9, 18, 23, 25, 27 и 50 cm

Термофузиони

Шиени ваљаци

Се произведуваат со комбиниран процес на термофузија и шиење. Пластичната цевка и полиуретанската пена со термофузија се спојуваат во една целина, така што се добива носечка конструкција со зголемена површинска еластичност. На така добиената туба се навлекува шиената и превртена ткаенина. Со навлекување се добива силна површинска врска помеќу полиуретанската пена и сошиената ткаенина. Со меѓусобните еластични сили доаѓа до исправување на краевите, така што тие подоцна не се препознаваат на шиениот ваљак. На тој начин се добива главниот дел на ваљакот кој ги поврзува осовинската цевка во која се наѓа осигурувачот. Низ осовинската цевка и осигурувачот се провлекува жица за рачката за ваљакот и на тој начин се добива комплетен ваљак спремен за
фарбање.

Шиени

Полиуретанската пена во внатрешноста на ваљакот не впива боја, па неможе да дојде до застој на боењето по плакнење на ваљакот. Шиените ваљаци се наменети за фарбање на градежни површини, воглавно со полудисперзивни, дисперзивни и фасадни бои. Во зависност од големината на површината која се третира, потребно е да се избере ваљак со соодветни димензии. Во нашиот асортиман се наоѓаат шиени ваљаци со следниве димензии 18, 23, 25 и 27 cm.

КАПАЦИТЕТ НА ПРОИЗВОДСТВО

ШИЕНИ ВАЉАЦИ
ТЕРМОФУЗИОНИ ВАЉАЦИ
РАДИЈАТОР ВАЉАЦИ
БРОЈ НА ПАЛЕТНИ МЕСТА

ПОТРОШЕНИ РЕПРОМАТЕРИЈАЛИ МИНАТАТ ГОДИНА:

  • 125.000 m ЦЕВКИ ЗА РАДИЈАТОР ВАЉАЦИ -125 километри
  • 200.000 m ЦЕВКИ ЗА ГОЛЕМИ ВАЉАЦИ - 200 километри
  • 130.000 m КОМЕЦ ЗА ШИЕНИ ВАЉАЦИ – 130 километри
  • 8.600 m² ПОЛИУРЕТАН (ВЕШТАЧКИ СУЃЕР) ЗА ШИЕНИ ВАЉАЦИ
  • 30.000 m ДОЛЖИНА НА ТКАЕНИНА (ОКОЛУ 48.000m²) – 30 километри или површина од 10 фудбалски игралишта

Накратко за нас

Компанијата Беорол е основана 1998.година од страна на неколку малади визионери, кои биле спремни да се борат со тогаш турбулентниот пазар, на кој не постоеле јасни правила за работење. Нивната визија да направат компанија која е лидер на пазарот на Балканот, која произведува рачен алат, им давала сила секој ден да чекорат кон својата цел.

КОНТАКТ

  • Адреса: Ул. 532, број 178 Марино, нас. Илинден
    1000 Скопје, Северна Македонија
  •   Тел:: +389 2 615 9890
  • Е-маил: beorolmakedonija@beorol.com
Ја почитуваме вашата приватност. Нашата web страница користи колачиња. Со продолжување на преглед на нашиот сајт вие се согласувате со нашето користење на колачињата. Ако не ја прифаќате нашата употреба на колачиња, вие не сте овластени да ја постеите оваа web страница. Ве молиме да го погледнете документот ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ ВО БЕОРОЛ
ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ ВО БЕОРОЛ Ok ОДБИВАМ