НОВИ БЕОРОЛ ТРАКИ

Откуп на производство на траки. Кога се случило и зошто?

Согледувајќи ја потребата да ја унапредиме и прошириме нашата понуда на траки, во мај 2017 година, одучивме да инвестираме во постројки и да започнеме сопственo четврто по ред, Беорол производство.

После донесени одлуки, купување на машини, обука на вработени, формирање на процес на производство, прва Беорол трака е произведена 29.07.2017 и со гордост ја чуваме.

Кои Ви се целите? slika1

Основна цел за започнување на производство на траки е пружање на подобри понуди на нашите купувачи. Под подобри понуди подразбираме нашите купувачи да добиваат точно она што им е потребно во соодветен квалитет и квантитет. Цел е со развој на нашето производство и асортиман, да се развиваат и наши купувачи, заедно да учествуваме во квалитетно претставување на наши траки. Истотака, со започнување на сопствено производство на траки, станавме многу конкурентни на иностраните пазари, каде моментално продаваме повеќе од 70% ваљаци, четки и пластичен алат кој го произведуваме, и работиме на тоа нашите нови производи,траки, да се најдат во што поголем број земји. Важен е податок дека моментално извезуваме на 4 континенти,те. 43 држави во светот и дека тој број секоја година се зголемува, бидејќи квалитетот на нашите производи се темел на нашиот успех.

Кои Ви се целните пазари? Зошто воведувате толку видови на траки? Што вели иностраниот пазар?

Се почнува од земји во кои сме директно застапени, те. имаме свое претставништво. Тоа се Србија, БиХ, Унгарија, САЕ( Дубаи), Македонија, Црна Гора, а од пред неколку месеци и Русија. Секој од наведените пазари, колку и да се чини дека се слични, има свои специфични барања во поглед на квалитет и цена на производите. Затоа ние внимателно ги развиваме производите така да одговараат на потребите на крајните корисници на повеќе разни пазари. Од анализа која ја спроведуваме повеќе од една година, дојдовме до заклучок дека би требало да понудиме значително поголем асортиман на креп траки, како и траки за специјални намени. Она што е посебно важно е дека со нова понуда на Беорол траки, обезбедивме асортиман наменет точно за одредена намена и специфични начини на примена. Така дошло до тоа да наместо досегашните понуди базирани на 3 нивоа на креп траки, сега имаме дури 7, и секоја е по своја намена специфична, те. пружа најдобри перформанси при користење во точно наведени цели. Имаме две нови траки наменети за фасадери, траки за заштита на врата и прозорци, траки за прецизно бојадисување и декоративни работи, а посебно ја напоменувам нашата трака за автолакерски работи, чии перформанси се далеку над постоечките на пазарот. Кај траки за специјални намени значајно го проширивме асортиманот, воведувајќи 3 нови траки за обележување, но и нови димензии кај веќе постоечки траки, Duct трака со должина 50m, како и двострано леплива трака со ширина 18mm, специјално наменета за електроинсталатерски работи.

Кои се добавувачи?

Она што го карактеризира Беорол производството, и што домашни и инострани купувачи прво го препознаваат, е стабилност во пружено ниво на квалитет. Како би и во новото производство на траки постигнале стабилен квалитет, би било потребно да се пронајде и започне соработка со добавувачи кои ја делат нашата идеја. Изборот беше многу едноставен, бидејќи две Италијански компании, специјализирани за производство и нанесување на повеќе слоеви на крепувана хартија, и најголема Кинеска компанија со производство заснована на вештачки материјали, веднаш се издвоиле по квалитет. Соработката со овие три компании доведе до одлука дека треба да го прошириме асортиманот, и да им понудиме на купувачите нешто што до сега не е било лесно да се пронајде на пазарот. Согледувајќи ја ширината на асортиманот на нашите добавувачи, можеме да очекуваме уште нови производи, за кои сме сигурни дека ќе бидат одлично прифатени од страна на купувачите и крајните корисници.

ФАСАДНИ ТРАКИ во standard и professional ниво на квалитет. Беорол нуди две нови траки наменети за работење во надворешни услови. Посебна намена на новите траки е користење при изработка на фасади, бидејќи поради своите карактеристики и издржливост, оваа трака може да помине повеќе време под влијание на сончева светлина, како и осцилации во температурата и влажност на воздухот.

Зошто овие траки се предвидени за фасадни и работи на отворено?

Беорол препорачува употреба на овие траки при изработка на фасади, како би ги избегнале проблемите со одлепување поради висока температура и директна изложеност на сончева светлина. Нашите Facade Standard и Facade Professional траки имаат перформанси прилагодени за употреба на отворено. Основна разлика е вид на лепак, те. природен каучук (Solvent) кој е во оваа трака прецизно прилагоден за употреба, те поради таа причина, не постои осцилација во силата на адхезија (лепење) како првиот ден, така да и после 48/72h на третирана површина. Многу важна карактеристика која овие траки ја имаат е силно симнување без траги од лепак.

Посебно е важно да се напомене дека е задолжително пратење на упатството и други ознаки на овие траки, и во согласност со тоа, траката е дозволено максимално да се држи залепена на површина 2 дена (Facade Standard traka) или три дена (Fasade Profesional traka).

СПЕЦИЈАЛНА ТРАКА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ АВТОЛАКЕРСКИ РАБОТИ

Согледувајќи ја потребата на пазарот за професионална трака за автолакери, Беорол по прв пат воведува трака со највисока можна категорија на квалитет. Покрај отпорноста на исклучително висока температура (100C), оваа трака е уште и водонепропустлива, отпорна на УВ зраци, но има и една важна карактеристика која постои само кај траки од оваа категорија, а тоа е ‘’tape on tape’’ систем. Тој обезбедува одлична адхезија при лепење на еден слој на траки на друг. ‘’Tape on tape’’ систем е посебно развиен за потреби на бродоградилиште и автолакери кои многу често поради голем број на агли кои требаат да се заштитат, мораат да имаат трака која нема да се одлепи при бојадисување и сушење во комори или со употреба на фенови. Пазарот ја има препознаено нашата желба потполно да ги сервисираме потребите на професионалци и сигурни сме во успех на нашиот нов производ.

R КРЕП ТРАКИ ЗА ПЕРФЕКТНИ ЛИНИИ

наменета е за прави професионалци и за оние кои внимаваат на секоја ситница во своето работење. Со оваа трака на многу едноставен начин ќе бојадисувате со повеќе бои на многу мала површина, а премините скоро не се познаваат. Флексибилна/еластична хартија и дава на траката можност да се употребува и на заоблени површини при декоративни работи. Одлична е за сите декоративни техники, а посебно за комбинирање на неколку техники, каде е потребна голема прецизност во обележување на деловите на површината.

КРЕП ТРАКИ ЗА ЗАШТИТА НА ВРАТА И ПРОЗОРЦИ

е наменета за надворешна и внатрешна заштита на столарија при бојадисување. Главна карактеристика е што не остава трага како на ПВЦ и Алуминиумска, така и на дрвена столарија и идеална е за оваа намена. Олеснето кинење на траките овозможува поголема прецизност во покривање на непристапни делови на столаријата. Со многу лесно отстранување на површината, оваа трака е прав избор за заштита на врата и прозорци

ТРАКИ ЗА ОБЕЛЕЖУВАЊЕ СО И БЕЗ ЛЕПАК.

Во нашата понуда, воведовме 3 нови траки кои се наменети за обележување на целта полесно да се воочат во просторот. Во понудата имаме Селотејп траки во комбинација црно/жолта и црвенобела боја со ширина 50mm, и должина 33м. Исто така нудиме и трака без лепак, ширина 75mm, должина 100m во црвено бела боја.

indoor hobby grafikaindoor hobby karakteristike

Наменета за внатрешни молерски работи. Вид на лепак Hot Melt (топол восок) обезбедува добро прилагодување на траките на третирана површина. Вкупна дебелина 125μm. Се препорачува користење на површини за бојадисување ( ѕид, гипс- картон плоча). Основно ниво на моќ на лепење. Препорачлива саатнина за симнување на траките од површината е 24h. Отпорност на температура 60С0. Боја: Жолта.
indoor hobby piktogrami

indoor professinal grafikaindoor professinal karakteristike

Наменета за внатрешни работи. Вид на лепак Solvent (природен каучук) кој овозможува подолг период од поставување до симнување на траката, без трагови од лепак. Вкупна дебелина 135μm. Се препорачува употреба на разни видови на површини ( ѕид, гипс-картон, дрво, ПВЦ, метал). Стандардно ниво на моќта на лепење. Препорачлива саатнина за симнување на траки од површина 48h. Отпорност на температура 70С0. Боја: Бела.
indoor professinal piktogrami

perfect line grafikaperfect line karakteristike

Намена: прецизно бојадисување на површини, декоративни работи, заштита на гипс-кертон плочи. Вид на лепак: Solvent (природен каучук) во вкупна дебелина: 120μm. Не остава траги од лепак. Одлична е за декоративни техники, а посебно за комбинирање на неколку техники. Олеснето кинење на траките. Еластичната хартија и дава на траката можност да се употребува и на заоблени површини при декоративни работи. Отпорна на висока температура (80С0). Стандардно ниво на моќ на лепакот. Препорачана саатнина за симнување 48h. Боја: Зеленаperfect line piktogrami

Perfect line primena

facedefacade standard karakteristike

Наменета за надворешна употреба. Вид на лепак Solvent (природен каучук), со вкупна дебелина на траката од 145μm. Намена на траката е заштита на површината при изработка на фасади, како и разни други апликации кои се работат на отворено. Се препорачува употреба на разни видови на површини (ѕид, гипс-картон, дрво, ПВЦ, метал). Стандардно ниво на моќ на лепење. Препорачана саатнина за симнување од површина е 48h. Не остава траги од лепак. Отпорност на температура до 80С0. Боја: Жолта
facade standard piktogrami

facade professional grafikafacade professional karakteristike

Наменета за надворешна употреба. Вид на лепак Solvent (природен каучук), со вкупна дебелина од 145μm. Намената на траката е заштита на површина при изработка на фасади, како и разни други апликации кои се работат на отворено. Се препорачува користење на разни видови на површини (ѕид, гипс-картон, дрво, ПВЦ, метал). Напредно ниво на моќ на лапење. Препорачана саатнина за симнување на површината е 72h. Отпорност на кинење. Не остава траги од лепак. Отпорност на температура до 90С0. Боја: Кафеава.
facade professional piktogrami

doordoor and window karakteristike

Намена: заштита на врата и прозорци при бојадисување. Вид на лепак: Solvent (природен каучук) во вкупна дебелина: 130μm. Не остава траги одлепак. Олеснето кинење на траки. Отпорна на висока температура (80С0). Еластичност на хартијата обезбедува покривање на непристапни делови од столарија. Стандардно ниво на моќ на лепакот. Препорачана саатнина за симнување е 48h. Боја: Плава
door and window piktogrami

car painting grafikacar painting karakteristike

Наменета за професионални автолакери. Вид на лепак: Solvent (природен каучук), со вкупна дебелина на трака од 137μm. Отпорна на УВ зраци. Траките поседуваат‘’tape on tape’’ систем, кој и овозможува одлично лепење на неколку слоеви еден на друг, што ја прави идеален избор за автолакери. Отпорна на исклучително висока температура (100С0). Траката е во потполност водоотпорна. Користење на отворено и директно влијание на сонце. Стандардно ниво на моќ на лепакот. Препорачана саатнина за симнување од површина е 240h. Боја: Портокалова.
car painting piktogrami

alu tape grafikaalu tape karakteristike

Траката се применува за спојување на цевки во вентилациони и топлотни системи, изолирање на електромагнетни уреди и превенција на влијание на висока температура. Одлична моќ на лепење. Отпорност на ниска температура. Термоизолатор. alu tape piktogrami

duct tape grafikaduct tape karakteristike

Примена кај термо и хидроизолација, пакување на тешки пакети, репарација и декорација. Лепак: Hot Melt (Топол восок). Траката е армирана поради поголема издржливост. Голема моќ на лепење. Бои: сива и црна.
duct tape piktogramiPerfect line primena

duct tape crna grafikaduct tape crna karakteristike

Примена кај термо и хидроизолација, пакување на тешки пакети, репарација и декорација. Лепак: Hot Melt (Топол восок). Траката е армирана поради поголема издржливост. Голема моќ на лепење. Бои: сива и црна.
duct tape piktogrami crnaPerfect line primena

double sided tape grafikadouble sided tape karakteristike

Двострано леплива трака на база на полипропилен. Стандардна моќ на лепење. Леплив дел во бела боја. Не остава траги од лепак.
double sided tape piktogramiPerfect line primena

warning tape cb grafikawarning tape cb karakteristike

Селотејп трака за обележување во црвено-бела боја со димензии 50mm x 33m. Акрилен лепак. warning tape cb piktogrami warning tape primena crvena

warning tape zc grafikawarning tape zc karakteristike

Селотејп трака за обележување во црвено-бела боја со димензии 50mm x 33m. Акрилен лепак. warning tape zc piktogramiPerfect line primenaa

marking tape grafikamarking tape karakteristike

Трака за обележување, црвенобела боја, во димензија 75x100m. Без лепак.
marking tape piktogramiPerfect line primena

packing tape brown grafikapacking tape brown karakteristike

Издржлива ПВЦ трака за пакување со акрилен лепак. Не остава траги од лепа
packing tape brown piktogramiPerfect line primena

packing tape clear grafikapacking tape clear karakteristike

Издржлива ПВЦ трака за пакување со акрилен лепак. Траката е проѕирна (транспарентна) поради подобра визуелна прилагодливост на лепливи површини. Не остава траги од лепак.
packing tape clear piktogramiPerfect line primena

packign tape color grafika

packing tape color karakteristikeDurable PVC tape for packing with acrylic glue. The length of the tape is 50m. The tapes are made in different colors for better visual adaptability to taped surfaces. It does not leave glue marks.
packing tape clear piktogrami

grafika za download link

КАКО ДА ЈА ОДБЕРАМ ВИСТИНСКАТА ТРАКА

Како би ја на најдобар можен начин одредиле траката за ваши потреби и работата би ја одработиле како прав професионалец, потребно е да ја одберете вистинската трак

Секоја трака е на декларацијата означена со пиктограми кои на секоја трака ја одредуваат нејзината намена и карактеристики

Пиктограми во продолжение ги покажуваат карактеристиките и намената на сите наши траки!

piktogramiipolica

Накратко за нас

Компанијата Беорол е основана 1998.година од страна на неколку малади визионери, кои биле спремни да се борат со тогаш турбулентниот пазар, на кој не постоеле јасни правила за работење. Нивната визија да направат компанија која е лидер на пазарот на Балканот, која произведува рачен алат, им давала сила секој ден да чекорат кон својата цел.

КОНТАКТ

  • Адреса: Ул. 532, број 178 Марино, нас. Илинден
    1000 Скопје, Северна Македонија
  •   Тел:: +389 2 615 9890
  • Е-маил: beorolmakedonija@beorol.com
Ја почитуваме вашата приватност. Нашата web страница користи колачиња. Со продолжување на преглед на нашиот сајт вие се согласувате со нашето користење на колачињата. Ако не ја прифаќате нашата употреба на колачиња, вие не сте овластени да ја постеите оваа web страница. Ве молиме да го погледнете документот ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ ВО БЕОРОЛ
ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ ВО БЕОРОЛ Ok ОДБИВАМ